Hvor raskt merker man bedring av Nasonex?

–Nasonex skal brukes 1 gang daglig, og symptomlindring inntrer hos noen pasienter så tidlig som 12 timer etter den første dosen, men for mange tar det gjerne 1-2 dager før man merker effekt.

Kan man bruke Nasonex om man f.eks bruker allergitabletter fra før?

–Det finnes dokumentasjon på at man kan ta Nasonex sammen med allergitabletter som inneholder virkestoffet loratadin (anti-histamin) uten at det påvirker noen av legemidlene.

Hjelper Nasonex ved forkjølelse?

–Reseptfri Nasonex har kun indikasjon for sesongbetont allergisk rhinitt til voksne over 18 år.

Kan man bruke Nasonex hvis man er under 18 år?

–Reseptfri Nasonex er kun til voksne over 18 år. Barn og ungdom må henvende seg til lege dersom de har behov for Nasonex

Hva skal man gjøre dersom man har glemt å ta Nasonex en dag?

–Ta Nasonex så snart som mulig, men dobbel dose skal ikke tas som erstatning. Ta deretter neste dose til vanlig tid.

Hvor lenge kan man bruke Nasonex?

–Reseptfri Nasonex kan brukes sammenhengende i 3 måneder uten samråd med lege. Har man ikke effekt etter 14 dager, skal lege oppsøkes.

Hvordan skal man oppbevare Nasonex?

–Oppbevares ved romtemperatur

Hvor mange behandlinger finnes det i en flaske med Nasonex?

–Det er 60 doser i en flaske, og det holder ca. 15 dager eller lenger. Det kommer an på om man har behov for en eller to dusjer i hvert nesebor daglig. Merk også at Nasonex skal tas 1 gang daglig for best effekt.

Hvor mye av Nasonex blir absorbert inn i kroppen?

–Biotilgjengeligheten er mindre enn 0,1%, det vil si at 99,9% av Nasonex virker lokalt i neseslimhinnene.

Nasonex inneholder glyserol. Hvordan virker glyserol?

–Glyserol virker smørende og fuktighetsbevarende på neseslimhinnen.

Hvor kan man få kjøpt Nasonex?

–Kun på apotek

Kan man få bivirkninger av Nasonex?

– Ja, som med alle andre legemidler kan man oppleve å få bivirkninger av Nasonex. Her finner du de mest vanlige bivirkningene.


Referanse: Felleskatalogen.no Nasonex.

Nasonex® (mometasonfuroat) er et reseptfritt legemiddel til bruk mot sesongbetont allergisk rhinitt for voksne over 18 år. Allergisk rhinitt er en betennelse i neseslimhinnen som gir kløe i nesen, nesetetthet, rennende nese og nysing. Nasonex inneholder kortison og virker betennelsesdempende på neseslimhinnen. Lege bør rådføres før bruk ved graviditet, amming og/eller om du allerede bruker annet legemiddel som inneholder kortison. Bruk ikke Nasonex om du er allergisk mot noen av innholdsstoffene, har en ubehandlet og lokal infeksjon i neseslimhinnen, har nylig gjennomgått en neseoperasjon eller har en skade i nesen. Vanlige bivirkninger er neseblod eller blodholdig, neseslim, brennende følelse eller irritasjon i nesen, sår eller irritert hals, hodepine og infeksjon i de øvre luftveiene. Kontakt lege dersom du ikke har effekt innen 14 dager. Nasonex skal ikke brukes sammenhengende i mer enn 3 måneder uten etter samråd med lege. Les nøye på pakningen og i pakningsvedlegg.